Loading Dogodki
  • This event has passed.

 

Tokrat bomo organizirali kamp v Sloveniji. Kolesarili bomo na področju Tolmina in Kobarida, spali pa  v kampu Gabrje  v bližini Tolmina. Kamp je velik in ima dovolj prostora: na podlagi prijav bomo rezervirali področje v kampu, da bomo manj motili druge goste in obratno.  Predvidevamo izvesti naslednje ture, vrstni red in izvedbo bomo prilagajali vremenu in razpoloženju

1. dan:  Čadrg
tura gre iz kampa Gabrje na  Čadrg do koder je asfaltni vzpon. Spust do Tolminke in povratek po desnem bregu.
Vsega skupaj okoli 900m  višincev.
2. dan:  Stol-spust na Žago
tu bi se zapeljali z avti do parkirišča pri potoku Sušec na desni stran ceste pred vasjo Žaga (kmalu za vasjo Serpenica). Od tu bi odkolesarili do vasi Žaga, se povzpeli do mejnega prehoda Učeja in potem levo na makedam proti Stolu. Nanese dobrih 21km in cca 1100 višincev. Srednje zahtevna tura.
Za manj izkusene kolesarje bi naredili spust na Trnovo. Od planine Buozca se pelje po grebenu v smeri Kobarida, nato je potrebno nekje odvit proti Trnovem. Tiste, ki bojo vozili spust v trnovo bojo  pobrali preostali, ki grejo na Stol-spust na Žago vozit!!!
3. dan:  planina Pretouč (z moznostjo vzpona na Vodil vrh od kjer so lepi razgledi na Tmin) in spust na Javorco.
Med 1000 in 1150 visincev , odvisno ali se gre se na Vodil vrh ali ne.
Na tem linku so slike iz ”predogleda” po klasični poti preko Zatolmina po ta strmi asfaltni poti do Vodil vrha, planine Pretouč in spust na Javorco (slike do piva Kozel)
Shuttle do Robidišč v lastni reziji. Vozi se njihove traile (5 trailov razlicnih zahtevnosti dolzine okoli 2km in cca 200- max250 visincev). Najbrž bo potreben nakup enodnevne vinjete (5€). Če bodo odprte meje bi mogoce lahko skočili se na monte Mijo, če bi kdo želel.  V Robidišču je eko kmetija (pijača, jedača) za tiste , ki  pa imajo rajši pizze pa se lahko spustijo do kampa Labanč  ali do kampa Nadiža

Leave A Comment