Loading Dogodki
  • This event has passed.

Kolesarili bomo po hribčkih v zahodno od Mannheima v JZ Nemčiji. Kolesarske ture so tehnično nezahtevne, spust so večinoma po nezahtevnih singlcah! Povdarek bo zopet na druženju in uživanju v pokrajini. Hribi pa niso visoki in višince bomo nabirali z vožnjo gor – doli.

Namestitev v  Kampu ob jezeru.   Cena parcele za velik  šotor – do 6 oseb  (mali šotor do 3 osebe)  je 9.40 EUR  (7EUR), dodatno je cena na osebo  še 8.70 EUR. Cenik! 

Vse ture začnemo z izhodiščem v kampu, razen ture nad Heidelbergom – ki je slabo uro vožnje oddaljen od kampa.

  1. dan – sreda: prihod v kamp in namestitev. Iz LJ do kampa  je 770 km to je ca 8h vožnje z zmerno hitrostjo in krajšo pavzo – samo avtocesta.   Za udeležence bomo poskušali racionalizirati prevoz, da se ne bi kdo sam peljal tako daleč
  1. dan – četrtek: po obilnem zajtrku in skupinski sliki ob približno 9:30 1. etapa z vmesnimi postanki na Lambertskreuz, Drachenfels, Saupferch, Isenach Weiher, Rahnfels in Bismarck Turm. Od tu – Bismarck Turm spust v Bad Dürkheim. Single trail, stopnice etc.

Tisti, ki bi radi peljali še eno turo lahko naredijo pentljo in se povzpnejo in spustijo del klanca še enkrat. Skupaj 43 km in 1250 Hm. Po cilju obvezen obisk pri enem od Winzerjev, v kolikor so še moči. Žeja gotovo bo.

  1. dan – petek: 2. etapa 44–48 km in 1300 Hm preko Lambertskreuza lep spust v Lambrecht, vzpon do Alte Schanze in na Weinbiet, z lepim razgledom nad rensko ravnino, seveda ob rizlingu , spust v dolino Benjatal in vzpon na Eckkopf. Razgledni stolp. Od tu naprej po single trail do Wachtenburga. Tam predzaključek etape z razgledom nad vinogradi in naselji vzdolž Weinstrasse.  Winzer ali pa po želji, volji in interesih z avti v Mannheim (20 avto-minut) v late evening shopping. Priporočam Engelhorn Sports, Engelhorn Modehaus, Peek Cloupenburg, Engelhorn Terassa v 7. nadstropju ob Weizenbier oziroma na Rheinterasse ob klepetu s šefom Damirjem iz Trogirja. Povratek v poznih urah do kampa na Weinstrasse.
  2. dan – sobota: 3. etapa, najdaljša 60 km, 1600 Hm. Od km je zsdnjih 13 km po ravnini. Zmeren vzpon do Lambertskreuza. Spust v Lambrecht, lep single trail, flow trail. Vzpon na drugi stran do Kalmita. Naporno. Najvišji vrh v naši regiji. Od tam nadaljnji super spust v Neustadt, dolg, športen, vendar flow trail. Od tam je več možnosti nazaj do štarta. Predvidel sem zmerno pot, ker bomo imeli do takrat že kar nekaj km in Hm v nogah. Cilj z vmesnimi postanki v Deidesheimu pri Deidesheimer Hof oziroma sosedih. Tu lahko nekje na poti postanemo in naredimo after biking event oziroma, če bo ta etape v nedeljo, se pridružimo Weinstrasse dnevu. To pomeni veliko špricerjev do kampa in dobre volje.
  3. dan – nedelja 4. etapa. Pred odhodom pa še ena toura okoli Heidelberga – za spremembo. Na Koenigstuhl. Približno 32 km z 900 Hm in lep spust z zaključkom v starem jedru na glavnem trgu s skupinsko sliko in ob pivcu in prigrizku po želji. Morda tudi Kulturbrauerei oziroma nekaj podobnega.

6.dan – ponedeljek: povratek v LJ po želji.

Glede na predviden termin pred in pa zadnji vikend v avgustu, v nedeljo je Weinstrassetag, kjer je Weinstrasse zaprta za motoriziran promet in cesta pripada kolesarjem, je možno etape zamenjati v vrstnem redu: 3. <-> 4. Weinstrassetag in pa seveda veselje od kraja do kraja ob lepem vremenu ter številni Winzerji vabijo na špricerje. Po tako napornem dnevu se ne bo nikomur dalo peljati avto še 780 km v Ljubljano. Prost ponedeljek ali pa prevoz v skupinah z menjavo šoferjev.

V informacijo: vzdolž Weinstrasse so vsak vikend vinski festi. Med najbolj znanimi v Deidesheimu – avgust, Freinsheim – julij, Weinstrassetag – zadnja nedelja v avgustu in pa seveda Wurstmarkt v Bad Dürkheim v septembru.

Linki:

http://en.camping.info/germany/rhineland-palatinate/knaus-campingpark-bad-d%C3%BCrkheim-18868?onMap=1

http://www.deutsche-weinstrasse.de/

http://www.lambertskreuz.eu/

http://www.forsthaus-isenach.de/?page=der-isenach-weiher

http://www.kalmithaus.de/

http://waldgaststaette-weinbiethaus.de/

http://www.deidesheim.de/de/weinstrasse-und-die-pfalz.html

Leave A Comment