Loading Dogodki
  • This event has passed.

Vabljeni na turo KGK Volja, ki bo v nedeljo, 24. novembra. Gremo na Kovk nad Vipavsko dolino.

Osnovne karakteristike:

Dolžina: cca 35 km

Skupna višinska razlika: cca 1300 vm

Težavnost vzpona in prečenja: do V5,

Težavnost spusta: S4, odseki S5 

Predviden čas celotne ture: 5 – 6h

Zbor: nedelja, 24. novembra 9:00 na parkirišču Mercator centra v Ajdovščini.

Štart ob 9:30. (https://goo.gl/maps/XFELKbxTnjTKH9817)

Opis ture: Iz Ajdovščine sledimo vaškim cestam in kolovozom do ceste Vrhpolje – Col, kjer se priključimo asfaltni cesti na Col. Asfaltna cesta nas bo dolgočasila vse do vse do vasi Gozd, od koder se po makadamski cesti dvignemo na najvišjo točko naše ture, Kovk. Nato sledi zelo razgledna, a mestoma tehnična enosledna prečnica, kjer bomo uživali v razgledih na Vipavsko dolino. Še prehitro bomo prišli na začetek zanimivega spusta po stari “pogrebni” poti iz vasi Gozd v Ajdovščino. Mestoma tehničen zgornji del spusta bomo skombinirali z več narejenimi trail, ki nas bodo vrnili na izhodišče.  

After: Po turi sledi after na nekaj kilometrov oddaljeni Osmici Štrukelj https://osmice.info/index.php/osmica-strukelj/

Prijave: Zaradi lažje organizacije in rezervacije prostora na osmici vas prosim, da se udeleženci ture javite najkasneje do četrtka, 21. novembra, na društveni forum ali email: marjan.moderc@gmail.com.

V primeru zelo slabe vremenske napovedi tura odpade. O tem boste obveščeni preko društvenega foruma in spletne strani KGK Volja najkasneje do petka, 22. novembra. 

Tura je tehnično in kondicijsko zahtevna, zato je primerna za izkušene in dobro pripravljene gorske kolesarje! 

Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. 

Leave A Comment