Loading Dogodki
  • This event has passed.
 Letos bo kolesarski kamp ob jezeru Lago di Cavazzo, imenujejo ga tudi Lago Tre Comuni (na usmerjevalnih tablah!). Nameščeni bomo v istoimenskem majhnem kampu ob jezeru. Iz Ljubljane je oddaljen malo manj kot 200 km, 2 uri vožnje (avtocesta smer Udine-izvoz Gemona). Cenik kampiranja najdete na njihovi strani .
Pozor, zraven je še en drug kamp!
Še nekaj info o kampu: ni mobilnih hišk, ni komarjev, ni WC papirja, ni trgovine (trgovski centri so v Gemoni ob glavni cesti), avto je lahko na parceli; zjutraj je zelo vetrovno, idealno za srfanje in kajtanje, dopoldan veter preneha in lahko zaveslamo s kajakom. Voda v jezeru je mrzla tako nekako kot Rabeljsko jezero.

Predviden vrstni red tur:

1.tura: M.Cuar (sobota)  1300 višincev, 28 km
Zbor ob 9:30 v vasici AVASINIS  pred vaškim bifejem na levi v vasi)
Iz kempa odhod ob 9:00 (dogovor z avti ali kolesi).
2.tura: Cvel di forchia  950 višincev, 23 km
3.tura: Simeone- M.Fiesta 1450 višincev (enostavno skrajšanje za 400 višincev  – kdor spusti drugi vrh),
odhod iz kampa
4.tura: Venzone  1300 višncev
Za 2,3,4 turo se dogovorimo sproti čas odhoda.
Za informacije pa tudi na št.:  0038640870303 Jože
Planirane imamo 4 ture, prva bo v soboto.  Izhodišče dveh je iz kampa (Mt. Simeone in Mt. Cuar). Vrstni red tur in uro odhoda bomo še sporočili na KGK Grupi.
Treke tur si lahko naložite v OruxMaps ali se poslužite zemljevida TABACCO številka 013 in 020.
V primeru slabšega vremena ali enodnevne kolesarske pavze priporočam ogled mesteca Venzone/Pušja vas, najlepša vas v Italiji, ki je bila v potresu leta 1976 popolnoma uničena. Epicenter potresa je bil Mt. Simeone (naša turca). Venzone je tudi izhodišče naše ture Val venzonassa. Več o mestu najdete tukaj.
Ture so celodnevne, pri nekaterih(ne vseh) je možna skrajšava ali obvoz po makadamski cesti. To bomo povedali sproti. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. To niso urejene enduro proge z bifeji temveč divjina. Mestoma bo potrebno ob kolesu tudi peš. Nekatere prečke so kar “zračne” z lepimi razgledi in polno mero previdnosti.
Za kritike, graje in delikatna vprašanja boste vtipkali številko 040 870303,
za pohvale in običajna vprašanja 031 650065

 

Leave A Comment