Loading Dogodki
  • This event has passed.

Zberemo se med 9:30 in 10:00, ko bomo tudi odrinili. Zborno mesto je Šmartno pri Litiji (glej zemljevid). Ko prispete v Šmartno, nadaljujete v smeri Mirne. Na krožišču izberete 3. izvoz in takoj zatem boste videli parkirišče na levi.

Tura ima okoli 40 km ter od 1200 do 1300 višincev. Načelno poteka po trasi pohoda »Od Litije do Čateža«. Pot bo potekala po gričevnati dolenjski pokrajini, kjer lahko vidite še stara lesena gospodarska poslopja, vinograde, zidanice… Šli bomo skozi Moravče, kjer je nekaj starih hiš iz časa Levstika. Iz Čateža se bomo povzpeli na hrib Zaplaz mimo božjepotne cerkve iz 19. stol., s hriba je tudi lep razgled. Trasa naše ture je nekoliko »izboljšana«, da je primernejša za gorsko kolesarjenje. Ni dolgih vzponov in spustov. Pot ima severno (ki je malce daljša) in južno inačico. Po severni bodo šli do Čateža, vračali se bomo po južni. Začetni oz. zaključni del poti bo enak (cca ena tretjina razdalje). Pot je mestoma kar naporna, ni pa tehnično zahtevna. Vsekakor pa potrebujete gorsko kolo, ne treking.

V Čatežu je gostilna oz. dve, tako da bo tam možno okrepčilo, možnost dotakanja vode in podobno.

Prosim, da ste točni, saj bo tura skupno trajala 5 do 6 ur, odvisno od tega, kako bomo hitri oz. kako se nam bo mudilo in, seveda, od morebitnih »objektivnih okoliščin« na poti. Vozili boste na lastno odgovornost.

Opozorilo: udeleženci upoštevamo priporočila gorskim kolesarjem

Leave A Comment