Kolesarski tabor Rezija

Datum izleta: 22.- 25. junij 2013
Čas odhoda:
Izhodišče: ob 9:30 v kampu, zbor ob 9:15
Zborno mesto: kamp Rezija, Italija
Najvišja točka:
Skupna višinska razlika: 4 ture
Dolžina proge:
Okvirni skupni čas izleta:
Izhodišče kolesarskega tabora bo kamp v Reziji.  Predvidevamo, da bomo izvedli 4 enodnevne ture v bližnji okolici.
Do kampa je iz Ljubljane čez Kranjsko goro  dobri  dve uri (160 km) vožnje. Pot iz Ljubljane vodi preko Kranjske Gore do Trbiža, tam pa po magistralki preko Pontebbe do Resiutte. V Resiutti zavijete levo v dolino Rezije (je označeno s tablo). Ko se zapeljete v dolino Rezije se peljete naravnost, za desnim odcepom za Osojane (Oseacco) bo najprej na levi strani športni center po par sto metrih pa naš kamp.
Dostop do kampa
Podrobnejša slika

Kamp je skromno opremljen, na voljo je WC, tuša v kampu ni, bomo pa poskusili narediti prenosni tuš s pumpo. Vodo bomo po potrebi greli na lastnih kuhalnikih (prinesite posodo),  Poleg kampa teče tudi reka. Alternativna namestitev  v bližini je npr. v Hotelu Residence Bed & Bike v naselju Moggio Udinese, ki je od kampa oddaljen 15 km.
Vremenska napoved za bližnji Tolmezzo
Planirani odhodi na ture so vsak dan ob 9:30 iz kampa. Čas odhoda 2. in naslednje dni se lahko, glede na razmere, tudi spremeni (npr. popoldanske plohe). Zato tisti, ki ne boste prišli že prvi dan, planirajte prihod na izhodišče (kamp) raje kakšno uro prej.
Ture:
Planina Kanin
Vancela
Vremenski pogoji: tabor bomo izvedli samo ob primernem vremenu, zato svetujemo, da se v primeru slabe napovedi posvetujete z organizatorjem
Lokacija:
Prijavnine ni, vabljeni tudi nečlani !
Organizator izleta:
Boris Matjašec
GSM: 031 742 718