Lepenatka (1.425 m n.m.)
Datum izleta: nedelja, 17. maj 2009
Čas odhoda: ob 10.00
Izhodišče: Gornji Grad (436 m n.m.)
Zborno mesto: Gornji Grad na parkirišču, levo za katedralo (iz smeri Ljubljana)
Najvišja točka: Lepenatka, 1.425 m n.m.
Skupna višinska razlika: 1.100 m
Dolžina proge: 20 km
Okvirni skupni čas izleta: 6 ur

Opis izleta:

Torej, ker je odhod ob 10 uri se dobimo od 9.30 naprej (odvisno od tega, koliko morate še servisirati kolo, sebe…) v Gornjem Gradu, na parkirišču, levo za katedralo (iz smeri Ljubljana). Nasproti je gostilna “Pri Jožku”, Attemsov trg 21, če boste iskali po zemljevidu.
Tura je čisto običajna in ne odstopa od drugih. Kilometrov bo nekaj čez 20, višincev okoli jurja. Sliši se malo, a trajajo dolgo. Začeli bomo po asfaltu, nadaljevali po makadamski cesti.Da ne bo dolgočasno, bo nekaj tudi gozdnih vlak, ki so zvozljive ali pa ne. Ker “obožujem” prečke bodo tudi te prasičke na programu-malo vozne, ostalo porivaške, če bo kdo hotel nosaške (lahko tudi mojega nesete). Tudi na sam travnati vrh se poriva ali nosi. Pa saj imate to radi, anede.
Spust z vrha je travnat (zato bomo vozili en za drugim) kar strm, a ne tehničen. Preverite zavorne ploščice! Jaz bom nataknila kolenčnike, ker imam nove. Nekatere gozdne vlake bodo posejane s suhimi vejami, zato bo imel Jože v ruzaku rezervni nosilec menjalnika, jasno za svojo Kono. Mogoče bo odprta kočica pod vrhom, do sedaj ni bila, zato imejte pijačo in jedačo v ruzaku, ni odveč tudi košček čokolade za vodjo in požirek zdravil za metlo ;-)).
Če bo vreme jasno vam na vrhu ponujam lepe razglede na Menino planino, Veliko planino in na prijetno utrujene kolesarje.

Ker vem, da vas bo ravno prav in sami ta pravi, tura ne bo problem.

Slike s predogleda

Do Gornjega Grada je iz Ljubljane približno eno uro vožnje – čez Črnivec

Napor: naporno
Zahtevnost: zahtevna
Nošenje kolesa: 5 min
Hoja ob kolesu: 30 min
Oprema: obvezna čelada
Opozorilo: udeleženci upoštevamo etiko gorskih kolesarjev
Vremenski pogoji: v primeru napovedi padavin dan pred odhodom (TV dnevnik) ali padavin na dan odhoda, se posvetujte z organizatorjem.

Prijavnine ni, vabljeni tudi nečlani !

Organizator izleta:

Andreja Trojar
GSM: 031 314 688